Subota ipak nije "Dan D" za Mourinha: Posebnom sedam utakmica nade! - Sportski defakto

Breaking

četvrtak, 4. listopada 2018.

Subota ipak nije "Dan D" za Mourinha: Posebnom sedam utakmica nade!

Iako su pojedini mediji u Engleskoj objavili kako bi menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho mogao dobiti otkaz u slučaju lošeg rezultata u duelu protiv Newcastlea, to se na kraju neće desiti.




Prema informacijama uglednog Daily Maila, Mourinho je od rukovodstva kluba dobio mnogo više nade da zadrži posao, a njegova budućnost će biti odlučena u narednih sedam utakmica.
Međutim, pred Posebnim je zaista težak zadatak jer Crveni đavoli imaju itekako težak raspored u narednih mjesec dana, pa bi se vrlo lako moglo desiti da ipak na kraju dobije otkaz.
"Glazerovi znaju da se određene stvari trebaju mijenjati. Također, znaju da je tek početak oktobra i da je dosta bitnih utakmica pred klubom. Može se desiti, ako Newcastle dođe i pobijedi sa 3:0, da bude kraj Mourinhu, ali je izglednije da će situaciju sagledati nakon meča protiv Manchester Cityja. Ako sve prođe kako treba, Jose će ostati tu i nakon Božića", rekao je izvor iz kluba za Daily Mail.
Meč protiv Cityja igra se 11. novembra. Mourinho dakle ima sedam utakmica nade da spasi posao, ali pred njim su zaista teški izazovi i slijedi mu velika borba.

Narednih sedam protivnika Uniteda su ovi timovi:
6.10 - Newcastle - kući
20.10 - Chelsea - gostovanje
23.10 - Juventus - kući
28.10 - Everton - kući
3.11 - Bournemouth - kući
7.11 - Juventus - gostovanje
11.11 - Man. City - gostovanje

Nema komentara:

Objavi komentar