Di Francesco razočaran Džekinim potezom nakon utakmice - Sportski defakto

Breaking

subota, 1. rujna 2018.

Di Francesco razočaran Džekinim potezom nakon utakmice

Rossoneri su do pobjede došli u 95. minuti utakmice kada je mrežu rimskog kluba zatresao rezervista Cutrone nakon sjajne asistencije Higuaina. Samo nekoliko trenutaka prije toga Roma je propustila dobru šansu da dođe do gola, ali je na kraju Edin Džeko veoma loše šutirao.


Ono što je iznenadilo mnoge jeste odluka trenera gostiju Eusebija Di Francesca da promijeni taktiku, te da igra s dva napadača. U vrhu su bili Džeko i Schick i bilo je jasno da se ne slažu baš najbolje. Oni bolje igraju kada je Džeko najistureniji, dok je Schick na krilnoj poziciji.
"Pogriješio sam s taktikom i jasno mi je sada. Džeko i Schick igraju bolje kada su tri igrača u napadu, a Džeko je u samom vrhu. Ovaj je veoma teško da se uklope jer su veoma slični. Napravili smo dvije greške na utakmici i to nas je koštalo. Pokušao sam s taktikom malo defanzivno da pojačam liniju, ali nije se baš isplatilo", rekao je Di Francesco.
Također, trener Rome je na press konferenciji pričao i o ponašaju bh. napadača koji je bio veoma ljut na kraju utakmice. Džeko je ljutito izašao iz terena, a navodno dobacio je i nekoliko riječi nezadovoljstva. Di Francesco je to kritikovao i poručio da to nije bio baš najbolji gest bh. reprezentativca.
"Džeko je bio izuzetno ljut nakon utakmice. Možda jer nije dobijao lopte onako kako je želio. Utakmica nije bila lagana i razumijem napadače koji su frustrirani jer nisu dobijali lopte kako su to željeli, ali ne treba tako da se ponaša. To nije bio lijep gest od njega", dodao je trener Rome.

Nema komentara:

Objavi komentar