Lotito: Odbili smo "bezobraznu" ponudu za Sergeja, prije svega zbog Inzaghija - Sportski defakto

Breaking

ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Lotito: Odbili smo "bezobraznu" ponudu za Sergeja, prije svega zbog Inzaghija

Prvi čovjek Lazija otkriva

Sergej Milinković-Savić je i dalje "vruća roba" na transfer tržištu. Ipak, ovog ljeta ga je Lazio uspio sačuvati, a navodno će uskoro potpisati i novi ugovor sa rimskim klubom.


Jasno je da Lazio želi dobro zaraditi na prodaji srbijanskog veznjaka, a predsjednik Claudio Lotito je u nekoliko navrata izjaviljivao da je dobijao ponude za SMS-a, ali da njegov klub nijhe želio prihvatiti ništa manje od 100 miliona eura.
Sada je Lotito otkrio da je ovog ljeta stigla ponuda koja premašuje tu cifru, ali da je i nju odbio zbog dogovora sa trenerom Simoneom Inzaghijem.
"Sklopio sam pakt sa trenerom, dogovorili smo se da ga nećemo prodati ovog ljeta. Primili smo jako bogatu ponudu za njega dan prije isteka prelaznog roka, imali smo i plan da ga zamijenimo, ali nije bilo dovoljno vremena", istakao je Lotito za Il Tempo, pa nastavio:
"Liga pravi sebi štetu jer sebi oduzima pravo sklapanja dogovora do 31. augusta kao što je to slučaj u Španiji i Francuskoj... Kada ponuda stigne 17. augusta i rok završava dan kasnije ja ga ne mogu prodati, prije svega jer samo obećao treneru. Svoja obećanja ozbiljno shvatam".
"Neću pominjati cifre, ali se radilo o 'bezobraznoj' ponudi koju, ja tako smatram, niko u Italiji ne bi odbio. To mogu reći bez straha da ću ispasti licemjer... Ne radim za novac, ja volim izazove. Vidjet ćemo da li je to bila prava odluka. Mogao sam ga prodati za puno novca, ali nisam", poručio je na kraju prvi čovjek Lazija.

Nema komentara:

Objavi komentar