Svi detalji navodnog Ronaldovog silovanja: ‘u 99% slučajeva sam dobar momak, za onih 1% ne znam' - Sportski defakto

Breaking

nedjelja, 30. rujna 2018.

Svi detalji navodnog Ronaldovog silovanja: ‘u 99% slučajeva sam dobar momak, za onih 1% ne znam'

Cristiano Ronaldo se putem Instagrama konačno oglasio i demantovao sve optužbe vezane za silovanje izvjesne američke studentice Kathryn Mayorga 2009. godine u jednom luksuznom hotelu u Las Vegasu.



Bivši igrač Sportinga, Manchester Uniteda, Real Madrida, a danas Juventusa Cristiano Ronaldo, ovih se dana nalazi u centru pažnje mnogih medija, ali ne zbog sjajnih igara ili pogodaka u dresu Stare dame već zbog optužbi za navodno silovanje jedne američke studentice.

Danima su svi svjetski mediji brujali o ovom skandalu, da bi se jučer Portugalac putem Instagram livea konačno oglasio o ovim optužbama rekavši da je sve čista laž i kako namjerava tužiti njemački 'Der Spiegel' koji je među prvima plasirao ovu vijest.

"Ne, ne i ne! To je apsolutna laž. Žalosno je što neki ljudi pokušavaju da promovišu sebe kroz upotrebu mog imena. Sretan sam čovjek i takve me stvari ne dotiču", jasno je odgovorio Portugalac na jedno od pitanja svojih fanova u vezi ovog navodnog napada.

Izvjesna 34-godišnja američka studentica Kathryn Mayorga iznijela je niz optužbi na račun portugalske zvijezde rekavši kako se to desilo u junu 2009. godine u jednoj od VIP soba luksuznog hotela u Las Vegasu.

Ona navodi kako joj je Ronaldo u zamjenu za šutnju uplatio vrtoglavih 287.000 funti, ali njen advokat je u izjavi za 'Der Spiegel' rekao kako osporava navodni sporazum njegove klijentice i portugalskog superstara.

Prema pisanju njemačkog sitea, Cristiano Ronaldo i Kathryn Mayorga sreli su se u noćnom klubu 'Rain' u centru Vegasa, gdje se Portugalac nalazio na odmoru. Mediji su se dokopali i fotografija njih dvoje na tom mjestu koje potvrđuju navode da su se sreli.

Prema izjavi u dokumentima koje je Amerikanka predala sudu u okrugu Clark, Ronaldo ju je prvo odveo u sobu hotela gdje je bio smješten kako bi zajedno 'uživali u pogledu na Las Vegas'.

Dok se presvlačila, on je ušao u kupatilo i predložio joj da imaju analni seks. Kathryn se opirala uz povike "ne, ne, ne", na šta se Ronaldo, navodno, nije obazirao. U ovoj izjavi je još navela kako je Cristianu bilo žao kada se sve završio i da je nakon napada osjećao dozu krivice obraćajući joj se sa 'bebo'.

"Ne mogu tačno da se sjetim šta je rekao, ali je rekao da mu žao, pitajući da li me boli. Onda se spustio na koljena i rekao:" 99% od mene je dobar momak, dok za drugih 1% ne znam".

Već sutradan je policiji u Las Vegasu podnijela izvještaj o ovom napadu. Kasnije je angažovala advokata tvrdeći da je 2010. godine sa Ronaldom vansudskim putem sklopila dogovor po kojem joj je na račun morao uplatiti 287.000 funti. U sklopu tog dogovora, ona se složila da nikada neće objavljivati ove navode, sve do neki dan.

Ronaldovi advokati su već pripremili tužbe na račun 'Der Spiegela' koji je među prvima i bez ikakve osnove plasirao ovu vijest, ali i na račun same Kathryn. Ronaldov advokat Christian Schert je rekao da je ovo "vjerovatno jedno od najtežih kršenja ličnih prava koje je on vidio u svom životu".

Prvoj zvijezdi današnjice svakako da ove optužbe ne idu u prilog, bez obzira da li su one tačne ili ne, a Juventus se za sada nije oglašavao povodom ovog događaja.

Nema komentara:

Objavi komentar