"Nestao je, Džeko je nestao, a bio je među tri najbolja napadača na svijetu" - Sportski defakto

Breaking

srijeda, 26. rujna 2018.

"Nestao je, Džeko je nestao, a bio je među tri najbolja napadača na svijetu"

Italijanski novinari o bh. napadaču

Neubjedljive igre Edina Džeke na startu nove sezone konstantna su tema kojom se bave italijanski novinari, pogotovo oni koji su, na ovaj ili onaj način, naklonjeni Romi.


Roma igra loše, u seriji je od pet utakmica bez pobjede a Džeko na tim utakmicama nije postizao golove. Izgleda da Roma bez Džeke ne može, a kada je on na svom nivou, tada i ovaj tim ostvaruje uspjehe.
Italijane je dodatno 'zadeverala' vijest da je Edin Džeko nakon poraza od Bologne otišao na Dolce & Gabbana zabavu u Milano, umjesto da se sa ostatkom tima vrati u Rim. Nije potvrđeno je li mu to zamjerio Eusebio di Francesco, ali dio navijača i javnosti svakako jeste.
"Ako će već Džeko večeras na klupu protiv Frosinonea, neka to ne bude kazna već odmaranje za derbi protiv Lazija za vikend", govori Mario Corsi iz Centro Suono Sporta, te dodaje: "Džeko je za mene bio drugi najbolji napadač u Seriji A. Ronalda neću da računam, a ispred je samo Higuain i to samo zato što ima više drskosti".
"Džeko je prošle sezone bio među tri najbolja napadača na svijetu, ali ove je nestao. Donio je Romi pobjedu nad Torinom u sudijskoj nadoknadi, a zatim je nestao bez nekog pravog razloga. Romina kriza traje, a i njega vidim kao krivca iako je za mene De Rossi jedan od najgorih igrača Rome ove sezone", govori Allesandro Austini sa Tele Radio Stereo.
"Džeko ne bi trebao odmarati protiv Frosinonea jer Roma nije u prilici da sada bira utakmice", kaže Franco Melli sa Radio Radio, dok njegov kolega Furio Focolari kaže: "Di Francesco je malo zbunjen, ali ne bi se smio sada odreći Džeke".
Svakako je tema brojnih diskusija i navodni sukob Džeke i Florenzija, koji je započeo krajem utakmice u Bologni a nastavio se u svlačionici.
"Moguće je da se Džeko i Florenzi ne slažu najbolje, možda obojica ostanu na klupi ali Roma jednostavno mora pobijediti. Više nema izbora", govori Roberto Renga.
Meč Rome i Frosinonea igra se večeras od 21 sat na Olimpicu.

Nema komentara:

Objavi komentar