Berbatov komentarisao svađu Mourinha i Pogbe: Kao neko ko želi dobro Manchesteru, dosta mi je ovoga - Sportski defakto

Breaking

četvrtak, 27. rujna 2018.

Berbatov komentarisao svađu Mourinha i Pogbe: Kao neko ko želi dobro Manchesteru, dosta mi je ovoga

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov komentarisao je trenutnu situaciju u klubu sa Old Trafforda.



Crvenim đavolima ne ide baš najbolje ove sezone, a u centru pažnje je i svađa trenera Josea Mourinha sa najvećom zvijezdom Paulom Pogbom.
Pogba je nakon remija protiv Watforda (1:1) poručio kako bi klub na domaćem terenu trebao igrati ofanzivnije, a Mourinho ga je odlučio kazniti oduzimanjem kapitenske trake.
Cijela stvar je završila u medijima što se nikako nije svidjelo Berbatovu koji ima zanimljiv komentar pomenute situacije.
"Ako ste kapiten ili zamjenik kapitena, logično je da često govorite u ime igrača i nema ništa loše u tome što iznosite svoje mišljenje. Ali, to se ne treba raditi u medijima. Nikome ne pomaže to što takve misli prenosite medijima. Kada to ostaje u krugu igrača i stručnog štaba, onda je u redu", rekao je Berbatov i nastavio:
"Stvarno sam iznenađen što je cijela stvar dostigla ovaj nivo. Ovakve stvari se trebaju ostaviti u 'kući'. Svi ste odrasli ljudi, riješite to u krugu svlačionice. Kao neko ko želi dobro Manchester Unitedu, dosta mi je ovakvih naslova u medijima. U fudbalu bi se trebalo raditi samo o stvarima koji se dešavaju na terenu, a ne gledati ko ima veća mu*a. To je glupa situacija".

Nema komentara:

Objavi komentar