Mourinho bi možda i dobio otkaz, ali problem je odšteta koja bi mu morala biti isplaćena - Sportski defakto

Breaking

srijeda, 8. kolovoza 2018.

Mourinho bi možda i dobio otkaz, ali problem je odšteta koja bi mu morala biti isplaćena



Portugalski trener Jose Mourinho iza sebe ima dvije prilično neuspješne sezone u Manchester Unitedu, a njegova ekipa nije blistala ni tokom pripremnog perioda pred početak naredne sezone. 

Upravo zbog toga većina vodećih svjetskih kladionica smatra da je upravo on prvi kandidat da dobije otkaz u novoj sezoni Premiershipa, a u prilog mu svakako ne ide ni dug jezik.

On je nedavno 'bocnuo' i upravu kluba kazavši kako se ostali timovi pojačavaju i kupuju sve živo te da bi ovo mogla biti još jedna teška sezona za Manchester.

"Direktor zna šta želim, imam nekoliko dana i čekam da vidim šta će se dogoditi. Drugi klubovi koji su nam konkurencija su veoma snažni i već imaju sjajne timove. Ili masivno ulažu kao Liverpool, koji kupuje sve i svakoga. Ako se ne pojačamo, bit će teška sezona", rekao je Mourinho.

Zanimljivo, Posebni se požalio iako je u posljednje dvije godine dobio skoro sve što je poželio. Ibrahimovića, Pogbu, Matića, Lidelofa, Lukakua, Alexisa Sancheza...Potrošeno je oko 350 miliona eura na pojačanja, a on nije mnogo toga uradio kada su u pitanju rezultati.

Upravo je to dodatni razlog zbog kojeg bi mu klub sa Old Trafforda mogao dati otkaz, ali problem predstavlja činjenica da bi mu onda morali uplatiti oko 13,5 miliona eura odštete jer ima ugovor do 2020. godine. Zanimljivo, Jose je poznat po tome što od klubova često izvuče odštetu, a do sada su on i njegovi članovi stručnog štaba ukupno uzeli oko 40 miliona eura na to ime.

Nema komentara:

Objavi komentar